Alla inlägg den 8 september 2015

Av Eva Glimmerdahl - 8 september 2015 21:48

UPPDATERING!!!
Har nu fått ett förtydligande från veterinären och det är anfallen som orsakar svullnaden/ödemet och detta pekar på en medfödd epilepsi, så nu sätter vi hoppet till medicinen!

Igår var vi på Albano igen och denna gång gjordes en MR-röntgen av hjärnan, när jag åkte hem med Zlatan på kvällen var preliminärbeskedet att de inte vet vad som är fel MEN skulle vänta på slutgiltigt svar från specialistveterinär i USA och idag kom svaret och jag citerar detta nedan:


Jag har fått utlåtandet från kollega i USA, specialist i bilddiagnostik.
Han ser förändringar i en del av hjärnan som troligen är en svullnad, ett vätskeutträde (=ödem) som skulle kunna orsakas av epilepsiliknande anfall. 
Som vi pratat om tidigare har det varit en misstanke men anfallen är inte typiska för epilepsi.
Det här svaret gör att jag tycker vi ska behandla med antiepileptika.
Jag skriver ett recept på Phenoleptil ( se hemgångsråd) som finns på apoteket idag.
Boka ett återbesök till mig för uppföljning när Zlatan ätit medicinen i 2-3 veckor..

det är inte en klockren Epilepsi diagnos utan förändringar/svullnad på hjärnan, sen vet jag ännu inte om svullnaden orsakar anfallen eller om anfallen orsakar svullnaden?!  

Hur som helst är detta naturligtvis läskigt då jag inte vet om han kommer bli återställd eller ej!
MEN en enorm lättnad att få ett svar!!  

Hade jag inte haft anfall på film och sambon som vittne till ett par hade jag nästan börjat tro att jag kanske inbillat mig hela mardrömmen!?

MEN nu startas behandling med Epilepsi medicin, jag hoppas vi ska slippa fler anfall och hoppas såklart att den där svullnaden i hjärnan ska försvinna..
Just frasen: förändringar i hjärnan får mig att tänka tumör men nu ska vi inte måla fan på väggen i förväg utan vi sätter in behandling och får se vad detta ger och vad som sägs på återbesöket!  
Men håll nu tummarna att medicinen fungerar!  
Så min älskade Zlatan slipper må såhär, han har haft ett antal anfall senaste två veckorna och skulle vara underbart att slippa se honom vinglig, stressad och desorienterad...

Kommer uppdatera efter nästa återbesök, avslutar med att önska er alla en härlig höst!      

Ovido - Quiz & Flashcards