Direktlänk till inlägg 29 januari 2014

Välkommen Billy!

Av Eva Glimmerdahl - 29 januari 2014 09:16

Vilken härlig födelsedagspresent jag "fick" igår!   

Äntligen kom stamtavlan på min nya hund och därmed är affären klar så jag säger; Välkommen i familjen Billy!

Är galet skönt att slippa sitta fast i "leta hund-träsket" för tyvärr försöker många människor sälja skräphundar som superhjältar eller så är det en bra hund men då ska de ha fantasisummor..  


"Billy" eller Cay From The Best Heath som han egentligen heter, är en malinois hane på dryga 2 år och kommer via en hundtränare, Kees Verbunt i Norge, Billy var till salu just för att han mest stått i en hundgård i 2 års tid och ägaren tyckte det var dags att hunden fick göra nåt vettigt och leva ett aktivt liv och därmed landade Billy hos mig - tusen tack till Jonas Wallén som var gullig nog att hjälpa till och frakta hem Billy!  


Billy är en speciell hund och då han har väldigt speciell ögonfärg vilket ger honom en väldigt intensiv blick, han ser inte riktigt klok ut helt enkelt men det behöver ju inte vara en nackdel i min bransch liksom..  


Billy är en högtempererad hane med humör men också väldigt stabil i miljöer och en arbetslust som heter duga!
Han har klarat L-test och är godkänd för alla sorters polisiär tjänst, samt naturligtvis väktartjänst.

Såhär blev han bedömd hos polisen, i stora drag:
Stor social nyfikenhet, Mindre tillgänglig, Social status: Självständig, Glömmer snabbt gällande minnesbilder, Måttligt hård, Stor arbetvilja, Fullt fast bett, Stor kamplust, Mycket belastningsbar med stort sökintresse.

Stort föremålsintresse, Stor arbetslust, Uppmärksam - anpassar sig och reagerar snabbt, Stor nyfikenhet.
Livlig i temperamentet, Måttlig försvarslust - svarar målmedvetet, backar ej.
Inga problem med avreaktioner, Nervfast med stor dådkraft och stort mod. Skottfast.
Sammanfattning:
Positivt
: bra arbetsmotor, bra söklust, mycket miljöstark, belastningsbar, bra nerver, bra dådkraft, smidig hund. Negativt: Ge akt på tillgängligheten.

Lite bilder:

         
Och precis som de flesta mallehanar har även Billy en "sprudlande personlighet" men sina små "egenheter" och just nu försöker vi bara skapa lite relation och lägga lite grund då han inte var tränad nåt speciellt då han kom till mig mer än att han kan bita..

Men ingen lydnad såsom inkallning, platsliggning eller annat så vi har en hel del att göra innan han är klar för tjänst eller så men tanken är att han ska axla manteln efter malletant och förhoppningen är också att vi äntligen ska ta oss ut på tävlingsbanorna gällande Mondioring!   

Han morrar inte på människor utan kan säga hej utan dumheter men han är inte en hund man släpper in främmande människor till hur som helst,    men han funkar fint i vår vardag och ligger gärna i en hög och kelar med ungarna..    Och han tycker malletanten är riktigt snygg oxå!

Så nu ska jag försöka blåsa lite mer liv i bloggen där ni gärna får följa vår framfart ;)

Men återigen, välkommen i familjen Billy!

 
 
Ingen bild

Margaretha

29 januari 2014 13:40

Grattis och lycka till med den nye grabben.

 
Ingen bild

Elin

29 januari 2014 14:28

Lyxigt och du har verkligen hittat din arbetskompanjon. Det ska bli spännande och följa Billy och dig. Vill önska er all lycka :-)

 
Ingen bild

asta

12 februari 2014 22:52

Detta har jag helt missat! Härligt att du hittat en kille att jobba vidare nmed:-) All lycka till er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva Glimmerdahl - 8 juli 2017 07:46

Livet svänger fort ibland och efter en tid så bestämde sig sambon och jag för att inte genomföra bröllopet utan istället gå skilda vägar.. Vi är dock fortfarande vänner och kommer fortsätta vara det👌, efter nästan 6 år tillsammans, samma ar...

Av Eva Glimmerdahl - 29 november 2016 23:08

Oj, har ju inte bloggat på månader! Detta har inte berott på att vi ligger på latsidan, nej nej, vi har hunnit med en hel del!    Det har varit turbulenta månader med vår lille dobbis, blockmongot rockar på och privat rusar det på i ett galet tempo, ...

Av Eva Glimmerdahl - 10 augusti 2016 22:09

  Som de flesta redan sett på Facebook har vi alltså blivit med valp och rasvalet denna gång har förvånat - och förfärat- många!     Briska´s Karat är en brun dobermann hane på 8 veckor som hämtades hem i måndags, vissa frågar om det var ett spon...

Av Eva Glimmerdahl - 7 juli 2016 22:14

Första helgen i Juli spenderades i Naestved i Danmark, på Danish Open som arrangeras av Mondioring Club Danmark av duktiga Jonas C och hans team - och vilket häftigt event de bjuder på!      Temat var "Ghost Town" och bjöd på en hel del klurigheter, ...

Av Eva Glimmerdahl - 10 juni 2016 20:53

    Bjuder på två bilder i denna blogg, den första är från dagens träning, fotograf Paula Seise, den sista är tagen med min mobilkamera i garaget på jobbet men demonstrerar tydligt det som summerar mitt kära blockmongo;den hysteriska men ändå t...

Ovido - Quiz & Flashcards